Реальність в Україні

Дика природа вулиць для роллера

Отже, ви вже навчились впевнено стояти на роликах, можете намотувати кола по рівній поверхні, чи навіть вмієте робити певні елементи зі слалому. І що далі?
Роллер на вулиці містаЗвісно, можна і далі відточувати свою майстерність наприклад тільки на роллердромі чи, скажімо, на якомусь огородженному майданчику, де ніхто вам не заважатиме, окрім інших роллерів. Проте, майже всім хочеться проїхатись вуличками свого прекрасного міста, покататись на знаменитих площах і т.п.

Що ж вам знадобиться для того, аби переступити поріг ізольованого майданчику і виїхати на вилиці свого міста?

Перш за все, вам знадобиться бойовий комплект захисту. Чим більше елементів на початку - тим краще, оскільки саме елементи екіпірування здатні захистити вас від ушкоджень. Мінімальний набір рекомендованих елементів захисту:

  1. Шолом
  2. Наколінники
  3. Налокітники
  4. Рукавиці
І не потрібно думати, що нічого з вами не трапиться, оскільки ви будете, наприклад, пересуватись з маленькою швидкістю, і всього навсього в себе по районі. На вулиці безліч інших учасників руху, і не обовязково саме ви повинні бути причиною ситуації, котра може нанести вам травму. Тому, раджу виїзжати на вулицю в повному бойовому обмундируванні.
Захисні елементи для катання на роликах
Екіпірування роллера. Ключшку можете не брати на вулицю при катанні.
Також при подорожі на довгі дистанції варто прихопити з собою пляшку з водою (від обезводнення), ключ (щоб в разі необхідності підкрутити колесо, для прикладу), можна також захопити перевзувне, ну звичайно ще прихопіть мобільну аптечку. Ці всі речі ви спокійно можете спакувати до ранця і почепити його собі на спину.

Які саме небезпеки можуть підстерігати роллера в місті?

1. Інші учасники руху

Пішоходи

Будьте дуже уважними з пішоходами. При зіткненні вони можуть отримати серйозні ушкодження, оскільки важко зустріти на вулиці пішоходів в захисному екіпіруванні. В більшості випадків не варто їм кричати ззаду - "дайте дорогу будь ласка", оскільки вони можуть не встигнути зорієнтуватись і почати хаотично міняти напрямок свого переміщення, що збільшить шанси для зіткнення. Тому краще їх спокійно обїзжати без переполоху. Старайтесь уникати місць з великим скупченням людей.

Велосипедисти

Можуть рухатись з більшою швидкістю ніж роллери і в той жеж час є менш маневренними. Тому краще триматись від них на безпечній відстані.

Автомобілі

Це один з найбільш небезпечних елементів котрі можуть вас підстерігати при катанні по місту. Найкраще обирати райони де влаштовані тільки пішохідні зони, проте якщо ви таки виїзжаєте на територію де їздять автомобілі - будьте вкрай обережні і користайтесь правилом 3Д (Дай Дурному Дорогу).
Також стосовно катання на роликах по проїзжій частині зацитую з іншого джерела:
Та попри всю зручність і оперативність, їздити на роликах проїжджою частиною заборонено. Можна кататися на спеціальних майданчиках, щоб не заважати руху транспорту та перехожим.
- У разі правопорушення, стосовно ролерів можуть застосовувати штрафні санкції, - розповідає старший інспектор ДАІ УМВС в Чернівецькій області Іван Добровольський. - Якщо порушником є учень, то працівник ДАІ чи міліції може зробити запис в щоденнику, і таким чином повідомити батьків. Якщо це студент, то відповідно, повідомляють про це навчальний заклад, в якому він навчається. Також ролерів можуть доставляти у райвідділ міліції, де з ними проведуть роз’яснювальну роботу.
На скільки мені відомо роллери в законодавстві україни прирівняні до простих пішоходів, на відміну наприклад від велосипедистів.
Краще уникати катання по проїзжій частині, та все таки при необхідності виїхати на дорогу - будьте дуже обережні!

2. Пересічна місцевість чи різноманітний ландшафт

Підйоми та спуски

Місцевість в місті суттєво відрізнається своїм ландшафтом від спеціально відведеного майданчику для катання. Тут багато як підйомів так і спусків, котрі ви маєте долати.
Якщо у випадку підйому ще все зрозуміло, рухаємось ялинкою - як на лижах, то для спусків потрібно вміти добре гальмувати. Під час спуску можна використовувати прилеглі стовпи, паркани для того щоб з їх допомогою зменшити вашу швидкість. Також можна зіскочити на траву, що допоможе вам швидше зупинитись.

Різні типи покриття

Будьте також готові до того, що ролики по різному себе вестимуть на різного роду покритті. На асфальті у вас буде хороше зчеплення здорогою, проте розпечений асфальт може вас гальмувати, оскільки колеса почнуть наче "топитись" в ньому. Плитка є доволі слизькою, а особливо після дощу, будьде на ній обережні.

3. Тварини

Якщо на вас раптом почала гавкати собака чи намірилась за вами гнатись - краще не тікати, а зупинитись. Можна також зсимулювати підняття каменю з землі - переважно це відлякує звірів.

І на завершення


Весь наведений вище текс є моїм поглядом і носить суто інформативний характер.
Памятайте, ви самі є відповідальними не тільки за свою безпеку і здоровя - а також відносно інших учасників.

Гарного вам катання!


Коментарі