Реальність в Україні

Rollerblade SIRIO COMP

Давайте побалакаємо про ролики відомого виробника Rollerblade, орієнтовані на початківців - Rollerblade Sirio Comp.
  • Рік випуску - 2015
  • Серія - Фітнес
  • Рама - Композит 260 мм
  • Підшипники - SG5 (ABEC 5)
  • Колеса - Rollerblade 80 мм / 82А




Особисто я, відкатав на цих роликах декілька місяців і повністю ними задоволений.

Зовнішній вигляд


Ролики мають доволі буденний вигляд, нічим не виділяються серед собі подібних. Доступні в двох кольорових варіантах оформлення: чорному та фіолетовому.


Черевик


Зручний фітнес черевик з хорошою вентиляцією, якої достатньо навіть в гарячий літній день.
Фіксація ноги відбувається за рахунок декількох елементів: шнурівки, пяточної баклі та верхньої баклі.

Рама


Рама виготовлена з композитного матеріалу, що одразу ставить обмеження по вазі райдера, проте позитивно впливає на цінову політику. Ідеально вона підходить для людей вагою до 70 кг. При більші вазі існує велика ймовірність, що рама може почати деформуватись.

Перевагою композитної рами над алюмінієвою є:
Вплив на вартість роликів, алюмінієва рама дорожча
Низька посадка в порівнянні з алюмінієвою рамою

Підшипники


Виробник обладнав ролики підшипниками типу SG5 (аналог ABEC 5). Як на мене це оптимальний варіант швидкості та надійності.

Колеса


На колесах я б хотів зупинився дещо детальніше.

Якщо ви плануєте кататись з такими колесами на асфальтованому покритті і використовувати в якості зупинки Т-Стоп елемент, робити різкі розвороти на швидкості, чи слайди, тоді з часом ви зіткнетесь з проблемою, що дані колеса зовсім не придатні для такого жорстокого навантаження. Мені довелось проводити процедуру ротації коліс вже через 2 тижні катання, а під кінець сезону колеса стерлись до плачевного стану.

На мою думку, такі колеса з їхнім індексом жорсткості 82А ідеально підходять для катання на бетонованій чи ламінованій поверхні. Звичайно в них можна катати і по вулицям, проте без знущання.

На даний момент всі колеса я замінив на комплект з піднебесної з індексом жорсткості 90А. Скажу одразу, що оригінальні колеса набагато м"якші і кататись на них, на початках, значно комфортніше.

Вартість


Середня вартість роликів знаходиться в межах від 2850 до 4095 грн (за даними prom.ua, станом на січень 2018).
Звичайно в даному ціновому діапазоні можна знайти ще безліч різноманітних роликів невідомих брендів, навіть набагато дешевше, проте, тут ви отримаєте відповідної якості продукт.

Коментарі