Реальність в Україні

Виробники роликів та трішки історії

Перше згадування про ролики датується 1743 роком у Лондоні, а перша задокументована презентація роликових ковзанів відбулась в 1760 році, винахідником був Джон Жозеф Мерлін.

Перші квади - ролики з парним розміщенням коліс, зявились в Нью Йорку 1863 році. Вони були розроблені Джеймсом Леонардом Плімптоном.

В 1979 році була представлена схема роликів зі звичним на даний момент розміщенням коліс в одну лінію - інлайн. Цю схему презентували Скот та Бреннан Олсони, взявши за основу розробки 1960-х років фірми Chicago Roller Skate Company.

До найбільш відомих виробників роликів можна віднести:
  • Rollerblade
  • K2Skates
  • SEBA
  • PowerSlide
  • Fila
  • Roces
  • FR
  • Micro

Rollerblade


Rollerblade це бренд інлайн роликів яким володіє Nordica, що в свою чергу є частиною Tecnica Group of Giavera del Montello, Treviso, Italy.

Компанія була заснована Скотом і Бреном Олсонами в Мінеаполісі, як Ole's Innovative Sports. Коли вони продали свою компанію її насва змінилась на - Rollerblade, Inc.

Незважаючи на те, що компанія Roces була першою з масового виробництва інлайн роликів в 1981, ринки збуту її були обмежені Італією та центральною Європою. Впродовж перших років після створення Rollerblade, Rollerblade Inc. була єдиною компанією з виробництва інлайн роликів з світовим ринком збуту. Це дозволило компанії захопити величезний шмат ринку і майже повністю домінувати на ринку Північної Америки, за допомогою прогресивної рекламної компанії та спонсорству спортивних подій по інлайн роликах.

Rollerblade, Inc. виробляє різноманітні види інлайн роликів, такі як: агресиви, фітнес чи рекреаційні, урбан, а також ролики для дітей з можливістю змінювати розмір.


K2 Sports


Пристрасть породжує інновації

K2 була заснована в 1962 році, як Американська гірськолижна компанія на острові Вашон у штаті Вашингтон, округ Колумбія. Компанія була перейменована в 2003 році на K2 Sports, сьогодні компанія - це міжнародний портфель всесвітньо відомих брендів, визнаних лідерами у галузі проектування, виробництва, продажів та маркетингу.

Компанія керується інноваціями, пристрастю та ентузіазмом до спорту, шукаючи унікальний та автентичний стиль життя. К2 продає сноуборди, зимові черевики, інлайн ролики, гірськолижне спорядження, одяг та аксесуари. K2 Sports - це те, що відбувається, коли задоволення відповідає науці та технологіям.


SEBA Skates


Філософією бренду SEBA є виготовлення високоякісних роликів, розроблених роллерами для роллерів. Продукція тестується та покращується в реальних умовах роллерів, найкращими роллерами. SEBA також виступає спонсором для роллерів і пишається тим, що єспонсором таких змагань як World Slalom Series та World Skate Cross Series. Незважаючи на доволі малий вік бренду, перші ролики були випущені в 2005 році, SEBA зараз є лідируючим брендом на Freestyle / Freeride ринку. Засновником фірми є відомий французький роллер - Себастіан Лафарг.

Коментарі